subota, 28. siječnja 2017.

Februry TBR


Prošlo je apsolutno previše vremena od mog posljednjem potpunog predavanja nekoj knjizi. Znate ono kada dignete ruke od svega i maksimalno se posvetite njoj, utonete u nju i živite živote glavnih likova. Pa upravo to, upravo to mi je nedostajalo. Da pobjegnem od svega i bar na trenutak budem neko drugi (što ne znači da ne volim biti "JA", samo sam se malo umorila od same sebe , haha :D )Nekada sam doslovo "gutala" knjige, ne bih se ni okrenula a jedna je bila gotova a druga već na pola puta. Prošlo je dosta vremena od tada. Jednostavno, stvarnost je postala previše dobra, previše lijepa i ugodna da bih bježala u neki zamišljeni svijet. Sada sam odlučila da im se vratim ponovo, ne zato što se stvarnost pokvarila nego ovaj put im se vraćam u drugoj ulozi, kao posmatrač, a ne kao "pokušaj življenja života glavne junakinje".


Kao što sam vam u jučerašnjem postu pisala, imala sam stvarno previše obaveza. Ispiti su stizali sa svih strana, a ja, baš kao i uvijek, sa učenjem počela najkasnije moguće. I upravo tu su na scenu nastupile knjige. Doosjetila sam se koliko sam nekada uživala u njima, i odlučila da ću se za svaki položeni ispit nagraditi nekom novom knjigom koju sam do tada jakooo željela. Ispitni rokovi još nisu završeni, a moja lista želja postaje sve duža. :D

I nakon najdužeg mogućeg uvoda, prelazimo na samu bit ovog posta, "Knjige koje želim pročitati u februaru".

Pripremila sam ih nekoliko, neko lako štivo za zagrijavanje, dok se ne vratim u staru rutinu.

Malog princa, kojeg sam kupila tek nedavno i to u ilustrovanoj verziji, će biti jednostavno pročitati, čak možda i za par sati. Volim ga, čita mi se, i ma koliko puta da ga pročitam uvijek ću mu se vratiti.


Sljedeća knjiga je "Divergentni" od Veronike Rot, i to prvi dio, po kojoj je snimljen i istoimeni film. Mislim da ga svi već jako dobro znamo. Ova knjiga je stajala na polici jaaaaaaaaako dugo, i ne sjećam se koliko vremena je čekala. Pokušavala sam je prije čitati, ali poslije filma nisam se mogla natjerati da joj se ponovo vratim. Pa izgleda da je došlo i njeno vrijeme.


Dalje na listi imamo i "Harry Potter i odaja tajni".
Ja iskreno vjerujem da sam jedina osoba  koja još uvijek nije pročitala niti gledala nijedan dio Harry Pottera, (OSIM "Plamenog pehara", isključivo zbog Roberta). Stvarno ne živim ni u kakvoj pećini, niti ispod neke stijene, ali jednostavno nikada se nisam dovoljno zainteresovala. Sve do sada.
I on je dugo vremena kupio prašinu, pa sam se smilovala i uvrstila u listu knjiga za čitanje tokom februara.


I posljednja, ali nikako manje važna, jeste "Djevojka od papira" od jednog, jedinog i neponovljivog Musoa. Svi koji me poznaju znaju koliko volim njegove knjige. Ova je najnovija i upravo uvrštena na listu za čitanje.

To bi otprilike bilo sve za ovaj mjesec. Nisam ih odabrala previše, jer se još uvijek vraćam, ali cilj je taman toliko daleko da mogu stići do njega.
Možda vam nekada, kada završim sa svima njima budem kuckala i recenzije, u svakom slučaju, bit će još ovakvih postova, vezanih za knjige i čitanje. Imam ih još puuuuuno u planu.

Čitamo se opet vrlo skoro. Puno pozdrava i zagrjaja do sljedećeg puta. <3


Nema komentara:

Objavi komentar