srijeda, 15. ožujka 2017.

Njemu...Šta znači voljeti nekoga?

 Da li je to kada, iako ste udaljeni kilometrima daleko zatvorenih očiju možeš osjetiti njegov dodir? Da li je to kada, iako nisi tu, pripadam samo tebi? Da li je to kada čujem tvoj osmijeh, osjetim tvoje usne, grijem se u tvom zagrljaju, iako već dugo toga nije bilo? Da li je to kada se obećam samo tebi iako ne znam šta budućnost sutra sprema za mene ?  Da li to znači moći bez svega osim bez tebe?
Ili je to ipak "samo" kada ono drugo više nije drugo nego ste vas dvoje ono jedno, jedno jedino koje nikada neće biti razdvojeno? Je li to kada sunce više nije žuto nego je boje njegovih očiju, kada laste više ne pjevaju nego pričaju njegovim glasom, kada se ni vjetar ne usudi da ti zamrsi kosu jer zna da si u potpunosti njegova, kada samoća postaje nepoznata, daleka pojava, koja je pobjegla glavom bez obzira jer je spoznala da pored vas dvoje više za nju tu nema mjesta? Je li to ono dječije "JA+TI", ono odraslo milovanje pogledom, ono naše i samo ono naše?
Da li to znači voljeti njegovu omiljenu boju, naučiti njegovu omiljenu pjesmu, navijati za njegov klub, čitati njegovu knjigu? Da li je to ono kada sve njegovo zoveš svojim, i kada sve svoje zoveš njegovim, tvojim i njegovim, vašim?


Da li voljeti nekoga znači voljeti ovako i ovoliko koliko ja volim tebe? Da li voljeti nekoga znači ne željeti biti bez njega, nikada...?

******

Evo ga, konačno novi post, i nešto novo što sam najavila u prošlom. Naime, odlučila sam početi "seriju postova", posvećenu samo NJEMU. Nadam se da vam se sviđa, da će vam se sviđati i ubuduće i da ćemo se nastaviti čitati i dalje.

Ljubim vas do sljedećeg čitanja. :**

1 komentar:

 1. Kako dobar post!
  Nevjerljatno si napisala sve
  Ja mislim da je ljubav voliti nekoka punom dusom i srcem. Ovo ovako nisam nigdje nasla,super post! Trebala bi imati mnogo vise preplatnika :)
  Posjeti i nas blog,imamo novi post :)

  Preplatile smo se :)

  sweet-girls-em.blogspot.ba

  OdgovoriIzbriši